فهرست مطالب
کریمر موکاته
کریمر موکاته پودری است که برای افزودن طعم و غلظت به قهوه اضافه می شود. این ماده عمدتاً در انواع مختلفی از مواد مانند شیر تغلیظ شده، شیر تبخیر شده و جایگزین های غیر لبنی مانند روغن سویا یافت می شود. این ماده به عنوان امولسیفایر، تقویت کننده طعم و جایگزین چربی استفاده می شود. به محصولات غذایی اضافه می شود تا بافت و طعم منحصر به فردی به آنها بدهد.
کافی کریمر چیست ؟
کافی کریمر یک ماده مهم در محصولات غذایی که به عنوان دسر مصرف می شوند است. می توان از آن برای افزایش طعم و قوام محصول استفاده کرد. کریمر به دلیل داشتن چربی کمتر، جایگزین بهتری برای خامه های لبنی هستند.
این محصول نوعی ماده غیر لبنی و در واقع نوعی روغن گیاهی است که به روش های مختلف تولید می شود و کاربردهای وسیعی دارد.
مواد تشکیل دهنده کریمر
- گلوکز / مالتودکسترین: حجیم کننده، شیرین کننده، بهبود ساختار، نازک کننده و…
- روغن نباتی: عامل سفید کننده، ایجاد ساختار و ویسکوزیته
- کازئینات سدیم: طعم شیری ملایم و عامل امولسیون کننده را فراهم می کند
- امولسیفایر: ایجاد امولسیون بین آب و روغن، تثبیت امولسیون ایجاد شده، ایجاد مقدار مناسب تجمع چربی برای رسیدن به خاصیت سفید کنندگی لازم و…
- عامل ضد جوش
- رنگ دهنده
- نمک بافر
- طعم دهنده
کاربرد کریمر موکاته در صنایع غذایی چیست؟
همانطور که قبلاً گفتیم خامه های غیر لبنی یا سفید کننده های قهوه موادی مایع یا دانه ای هستند که جایگزین شیر یا خامه به عنوان افزودنی در قهوه یا سایر نوشیدنی ها می شوند. آنها بدون لاکتوز هستند و بنابراین معمولاً به عنوان “غیر لبنی” توصیف می شوند. اگرچه بسیاری از آنها حاوی کازئین (پروتئینی است که از شیر به دست می آید).
کریمر غیر لبنی برای بهبود طعم بسیاری از غذاها استفاده می شود. مانند: پودر شیر، چای شیر، شیرخشک سویا، قهوه فوری، این ماده نه تنها می تواند رنگ قهوه و چای را بهبود بخشد، بلکه طعم آنها را نیز نرم می کند.
کاربرد کریمر در قهوه
برای استفاده در قهوه، میزان چربی آن بین ۲۶ تا ۳۰ درصد است. در صنایع غذایی و آشامیدنی به عنوان طعم دهنده به ویژه برای استفاده در قهوه و نوشیدنی های با طعم قهوه استفاده می شود. کریمر ها در تولید بیسکویت، کیک و بستنی استفاده نیز بسیار استفاده می شود.
- ایجاد تغییر رنگ قهوه
- سبب نرم شدن بافت نوشیدنی قهوه
- از تلخی طعم قهوه جلوگیری کنید
- ایجاد حسی صاف و یکنواخت به بافت و طعم قهوه
- دلپذیرتر کردن طعم قهوه
- علاوه بر قهوه، در تولید کاپوچینو نیز استفاده می شود.
کاربرد کریمر در محصولات نانوایی و قنادی
هنگامی که کریمر در نوشیدنی های اسیدی استفاده می شود، دارای محتوای چربی بین ۲۰ تا ۷۰ درصد است. در صنایع غذایی و آشامیدنی به عنوان طعم دهنده به ویژه برای استفاده در فرآورده های پخته شده مانند کیک، بیسکویت، پودر شیر، قهوه و بستنی استفاده می شود.
- بهبود بافت محصولات نانوایی
- ارائه طعم بهتر در این محصولات
- بهبود خواص فیزیکی خمیر و عملکرد بیشتر آن
- جلوگیری از پیری محصولات و افزایش ماندگاری آنها
کریمر موکاته (کریمر فوری) موکاته اصل لهستان ۱ کیلویی
کریمر یک کرم فوری است که رنگ محصول نهایی را روشن می کند و طعم آن را بهبود می بخشد. بین ۶٫۵ تا ۶۰ درصد آن روغن نباتی است و پروتئین شیر (کازئین) نیز به آن اضافه می شود. برای افزایش حلالیت در نوشیدنی های گرم و سرد، آب گرم با pH های مختلف. افزونه های مجازی نیز به آن اضافه شده است. کیفیت بالای این کرم و طعم شیری فوق العاده ای که به نوشیدنی ها می دهد و داشتن حدود ۱۵ درصد پروتئین به دلیل استفاده از نوع خاصی از روغن گیاهی و پروتئین با کیفیت است.
خواص یا فواید کریمر غیر لبنی Mokate
- طعم خوب و کف برای انواع نوشیدنی ها
- غلیظ کننده سوپ و سس
- می توان این ماده را در رژیم غذایی گیاه خواران استفاده کرد
- مناسب برای نوشیدنی های سرد (شیک) و نوشیدنی های گرم (قهوه و چای)
- مناسب برای افرادی که مبتلا به عدم تحمل قند لاکتوز هستند.
نحوه استفاده از کریمر یک کیلویی موکاته لهستانی:
می توان آن را به مدت ۱۵ تا ۲۴ ماه در دمای زیر ۲۵ درجه سانتیگراد و در محیط غیر مرطوب نگهداری کرد.
موکاته Mokate لهستان
Mokate یک برند لهستانی است که محصولات غذایی تولید و صادر می کند که بسیاری آن را برای تولید محصولات خامه ای می شناسند. کارخانه های این شرکت در زوری و اوسترون در لهستان قرار دارند. در حال حاضر به ۶۰ کشور غذا صادر می کند.
MOkate از سال ۲۰۰۰ با استفاده از تکنیک خشک کن اسپری با فیلتر حصیری که تخصص اصلی این شرکت و برگ برنده آنها در بازار اروپا می باشد، اقدام به تولید طیف وسیعی از جزئیات مورد نیاز در صنایع غذایی نموده و همواره در تلاش بوده است تا سبد محصولات خود را گسترش دهد. . مراحل آماده سازی کاملا استریل محصولات و دقت در اندازه گیری خواص مختلف محصولات باعث برتری موکات در رقابت با شرکت های رقیب شده است و این شرکت از سال ۱۳۸۳ صادرات محصولات خود را به کشورهای دیگر آغاز کرده است. کیفیت بالای محصولات موکات می تواند با پیاده سازی سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی مانند (GMP)، (GHP) (GLP) در کارخانه های این شرکت تضمین شود. استانداردهای EN ISO 9001: 2000 و EN ISO 22000: 2005 از دیگر اسناد مدیریت کیفیت در شرکت موکت هستند.