کاربرد اکستروژن در تولید شکلات، شیرینی و آدامس

Rate this post

اکستروژن در تولید شکلات، یکی از روش‌های تولید شکلات است که در آن از دستگاهی به نام اکسترودر برای شکل‌دهی به مخلوط مایع شکلات استفاده می‌شود. این فرآیند شامل مراحلی مانند ذوب کردن شکلات، مخلوط کردن مواد تشکیل‌دهنده، پمپاژ مخلوط به داخل اکسترودر و عبور آن از قالب‌های مختلف برای ایجاد اشکال دلخواه می‌شود.

ترکیبات و مواد غذایی مختلف در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. هر کدام از آنها کاربردهای متنوع خودشان را دارند. ما در این مبحث تصمیم گرفتیم در مورد ماده مهمی به نام اکستروژن صحبت کنیم. اکستروژن فرایندی است که حتی در صنعت پلاستیک هم از آن استفاده می‌ کنند اما کاربرد آن در صنایع غذایی بسیار زیاد است. برای تولید شیرینی شکلات و آدامس هم از این ماده استفاده می‌ کنند. با ما همراه باشید تا کاربرد اکستروژن در تولید شکلات و دیگر صنایع غذایی را به طور کامل برایتان توضیح دهیم.

اکستروژن چیست؟

اکستروژن در واقع به فرایندی گفته می‌ شود که مواد خام از یک منفذ با فشار خیلی زیاد عبور داده می‌ شوند و یک محصول به دست می‌ آید که شکل و حالت مصدوم و دلخواه ما را دارد. در واقع این یک نوع تکنیک به حساب می‌ آید که در آن یک ماده که می‌ تواند فلز پلاستیک یا ترکیبی از مواد غذایی مختلف باشد. مواد از طریق دما و فشار خیلی بالا قالب زنی می‌ شوند و یک روزنه با سطح مقطع مورد نظر در آنها وجود دارد که آنها را خیلی دقیق فشرده می‌‌کنند. این روش در فراوری کاربرد بسیار زیادی دارد و از طریق آن بسته‌ بندی مواد غذایی را انجام می‌ دهند.

کاربرد اکستروژن در صنایع غذایی و شکلات

اکستروژن‌ ها در صنایع غذایی خیلی زیاد مورد استفاده قرار می‌ گیرند. یعنی حتی اگر بخواهید ساده‌ ترین وعده‌ های غذایی را درست کنید یا حتی به سراغ تولید گوشت‌ های فرآوری شده بروید، اکستروژن برایتان کاربرد دارد.

ما در این مبحث به طور کامل راجع به رایج‌ ترین کاربرد این فرایند برایتان توضیح می‌ دهیم. وعده‌ های غذایی یا اسنک‌ های اکسترود شده یا همین ترکیب شده با اکستروژن تولید می‌ گردند و انواع مختلفی از غلات صبحانه در رنگ‌ ها و مزه‌ های مختلف از آنها تولید می‌ شود.

خیلی از غلات صبحانه‌ ای که داخل آنها شکلات و کاکائو وجود دارد، از اکستروژن برای اسنک پلت‌ ها استفاده می‌ کنند. همچنین کاربرد آنها در فرآورده‌ های نیمه آماده هم بسیار زیاد است. حتی برای تولید پاستل نیمه آماده هم از آنها استفاده می‌ کنند‌.

از این ماده برای تولید غذای حیوانات خانگی و غذای آبزیان استفاده می‌ کنند؛ حتی یک جایگزین عالی برای شیر گاو هم هست‌. به عنوان یک پروتئین خوراکی بافتدار در دانه‌ های سویا استفاده می‌ شود. برای تولید انواع تنقلات، شیرینی‌ ها؛ شکلات و آدامس‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرند. حتی از آن برای صنعت داروسازی مواد شیمیایی هم استفاده می‌ کنند.

وجود آن در تولید نان سوخاری، خمیر نان، خمیر شیرینی و امولسیون‌ ها هم قابل انکار نیست؛ دقیقاً کاربرد آنها شبیه به گوارگام است که بعنوان یک صمغ ماندگار مورد استفاده قرار می‌ گیرد و برای تولید آدامس آن را استفاده می‌ کنند.

اکستروژن در تولید شکلات

اهمیت فناوری اکستروژن در تولید شکلات

بالاتر متوجه شدید که اکستروژن در صنایع غذایی کاربرد بسیار زیادی دارد‌ که از آن برای تولید شکلات هم استفاده می‌ کنند. در واقع اهمیت استفاده آن در این صنایع بسیار بالا است، زیرا پخت اکستروژن در صنایع غذایی و کشاورزی یک ماهیت کاملاً کاربردی دارد. از آنجایی که این صنایع مدام در حال رشد و ارتقا هستند و تولید کنندگان بومی زیادی برای آنها وجود دارد؛ در نتیجه فناوری اکستروژن بیش از پیش افزایش پیدا کرده است.
پخت اکستروژن باعث می‌ شود که شما بتوانید از مواد خام شانس استفاده بیشتری کنید؛ مواد خامی که شاید قبلاً از لحاظ اقتصادی خیلی مورد اهمیت قرار نمی‌ گرفتند. مثلاً باقلا یکی از این مواد است که با پخت اکستروژن قابلیت استفاده پیدا می‌ کند اما در گذشته آن را به عنوان ضایعات دور می‌ ریختند. امروزه در بازارهای داخلی از طریق پخت اکستروژن می‌ توان فراورده‌ های متنوع و با کیفیتی را تولید کرد. مثلاً غذاهای آماده مصرف و عملگرا در این دسته بندی قرار می‌ گیرند.

اگر شما یک سرمایه‌ گذاری اندک داشته باشید، می‌ توانید خیلی راحت این فناوری را پیاده سازی کنید؛ به شرطی که تجهیزات آن هم در دسترستان باشد و بتوانید از کاربردهای متنوع استروژن در تولید شکلات استفاده کنید.

منظور از پخت اکستروژن چیست؟

قبل از اینکه به سراغ اطلاعاتی مانند قیمت گوارگام یا موادی از این قبیل برویم، باید در مورد پخت اکستروژن اطلاعات داشته باشیم. اگر قرار باشد از روش اکستروژن استفاده کنند، مواد اکسترود شده را به صورت مستقیم از قالب بیرون می‌ آورند و آنها را به صورت حجیم شده تبدیل به یک ساختار متخلخل می‌ کنند. به این صورت که شما باید برای تولید انواع فرآورده‌ ها با طعم‌ ها، رنگ‌ ها، شکل‌ ها و بافت‌ های متفاوت استفاده کنید و یک اکسترودر تک مارپیچ ایجاد کنید.

این فناوری باعث می‌ شود فشار، رطوبت و دما به خوبی توزیع شود. هدف از چنین پروسه ای این است که شما بتوانید کیفیت حداکثری را ایجاد کنید. در واقع اکستروژن در تولید شکلات باعث افزایش و ارتقای کیفیت شکلات می‌ شود. برای اینکه شما بتوانید طراحی و ساخت اصولی داشته باشید، باید کنترل دقیقی را روی فرآوری گرمایی انجام دهید، به انعطاف پذیری دقت ویژه‌ ای داشته باشید و بتوانید از دانش فنی خودتان و تجربه‌ تان به طور کامل استفاده کنید تا مواد غذایی سالم را به تولید برسانید.

اگر شما به مجموعه‌ های با سابقه‌ ای مانند کام کایا مراجعه کنید و بخواهید به عنوان مثال قیمت اسمارتیز فله‌ ای و موادی از این قبیل را استخراج کنید، متوجه می‌ شوید که فرایند اکستروژن در تولید تمامی شکلات و محصولات آنها استفاده شده است و کیفیت کاملاً بالایی دارد. حتی شما می‌ توانید مواد اولیه اصل و اورجینال را هم از این منبع تهیه کنید.

جمع‌ بندی

اکستروژن در تولید شکلات اهمیت بسیار زیادی دارد و باعث می‌ شود که حداکثر استفاده را از مواد خام داشته باشید. مواد خامی که شاید در گذشته از لحاظ اقتصادی هرگز به صرفه نبودند. ما در این مبحث به طور کامل راجع به این فناوری صحبت کردیم و گفتیم که اهمیت آن در تولید شکلات چقدر است و چه کاربردهایی در صنایع غذایی مختلف شکلات سازی دارد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید