کاربرد رنگدانه ها در تولید شکلات رنگی، ترافل، آبنبات و اسمارتیز

Rate this post

رنگدانه ها در تولید شکلات رنگی، برای خلق زیبایی به کار می رود. برای تولید انواع و اقسام شکلات‌ ها از مواد مختلفی استفاده می‌ شود. برای اینکه شما بتوانید شکلات‌ های رنگی رنگی داشته باشید یا آبنبات‌ ها را در طرح‌ ها و رنگ‌ های مختلف مزه کنید یا حتی اسمارتیزهای رنگارنگ داشته باشید که کودکتان از آنها لذت می‌ برد، باید از رنگدانه استفاده کنید اما شاید کاربرد رنگدانه هنوز خیلی دقیق در این صنایع شکلات سازی معرفی نشده باشد.

ما در این مبحث تصمیم گرفتیم که به طور کامل در مورد رنگدانه‌ ها در تولید شکلات رنگی اطلاعات کافی را در اختیارتان قرار دهیم و برایتان خواهیم گفت که نقش آنها در تهیه و تولید این شکلات‌ ها چیست. تا انتها با ما همراه باشید تا در این زمینه اطلاعات کافی را به دست بیاورید.

توضیحاتی در مورد رنگدانه‌ های شکلاتی

رنگ همیشه باعث زیباتر شدن محصولات غذایی شده و باعث می‌‌ شود که مشتریان ناخودآگاه به خرید یک مواد غذایی جذب شوند. رنگ‌ ها می‌ توانند تاثیرات زیادی برای سلیقه ذوق یا حتی اشتهای شما داشته باشند. معمولا رنگ‌ های خوراکی را به عنوان شناسنامه محصول هم می‌ شناسند. زمانی که صحبت از صنایع شکلات سازی می‌ شود، اگر بخواهیم بی‌ پرده راجع به این موضوع صحبت کنیم، باید بگوییم که طیف رنگدانه‌ ها و هارمونی و یکدستی تولید یک شکلات خوشمزه و دلچسب به خاطر مواد اولیه آنها بستگی به کد رنگ استفاده شده از آنها دارد. مثلاً اگر شما می‌ خواهید قیمت اسمارتیز فله‌ ای را متوجه شوید، باید بدانید که تا حد زیادی کد رنگ و رنگدانه‌ هایی که داخل آن‌ ها استفاده شده، روی قیمت اثرگذار است.

اولین بار رنگ شکلاتی در سال ۱۷۳۷ میلادی وارد صنعت شکلات سازی شد و از آنجا رسمیت پیدا کرد اما چندین سال بعد یعنی سال ۱۹۲۵ رنگ‌ های شناخته شده تر بیشتری در دنیای گرافیک روی کار آمدند و رنگ‌ هایی مانند قهوه‌ ای کاکائویی هم در پنتون رنگ‌ها وارد شد و به عنوان یک رنگ رسمی شناخته شد. البته که رنگ شکلاتی با قهوه‌ ای کاکائویی شاید از نظر بعضی‌ها متفاوت باشد اما به هر حال از همان زمان‌ ها بود که رنگدانه‌ ها در تولید شکلات رنگی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفتند.

 

آشنایی با طعم و رنگ شکلات‌ های مختلف

بیشتر موادی که داخل یک شکلات وجود دارد که فرقی ندارد شکلات تافی، ترافل یا مواردی از این قبیل باشد، ماده‌ ای به نام تئوبروما است که آن را در زبان عامیانه به عنوان کاکائو می‌ شناسند. دانه‌های کاکائو برای اینکه به عمل بیایند، باید در دو بخش تقسیم بندی شده باشند. بخشی از آنها مربوط به روغن و چربی دانه‌ ها است که به آن کره کاکائو گفته می‌ شود اما بخشی دیگر بعد از جداسازی کره کاکائو باقی می‌ ماند و از طریق آن پودر کاکائو تولید می‌ شود.

دانه کاکائو هم در دو بخش اصلی کره کاکائو دسته بندی می شد که رنگ روشن آن به کرم یا زرد شباهت بیشتری دارد و بخش دیگر پودر کاکائو است که بیشتر رنگ قهوه‌ ای دارد. البته اینکه رنگ قهوه‌ ای آن روشن یا تیره باشد، بستگی به آب و هوای منطقه و کشت محصول هم دارد. اینکه کیفیت و مرغوبیت شکلات چقدر باشد، روی طعم آن اثرگذار است.

البته برای اینکه شکلات‌ ها را تولید کنند، به مواد اصلی آن مواد دیگری هم اضافه می‌ کنند. درست است که رنگ آنها در تولید شکلات رنگی تاثیر بسیار زیادی دارد اما عمده‌ ترین موادی که برای تولید آنها استفاده می‌ شود، شیر است که شیر هم می‌ تواند روی طعم و رنگ آنها تا حد زیادی اثرگذار باشد. نکته بعدی اینکه جدا از رنگدانه‌ ها هر چقدر پودر کاکائو داخل شکلات بیشتر باشد، شکلات‌ ها طعم تلخ‌ تری دارند. از طرفی رنگ آنها هم تحت تاثیر قرار می‌ گیرد و بیشتر به سمت قهوه‌ ای تیره می‌ رود.

رنگدانه‌ های مختلف در تولید شکلات رنگی

رنگدانه‌ ها در تولید شکلات رنگی نقش بسیار موثری دارند؛ تا جایی که برای شکلات ترافل، انواع و اقسام تافی‌ ها و غیره هم از آنها استفاده می‌ کنند که ما در این بخش و آنها را به شما معرفی می‌ کنیم.

رنگدانه ها در تولید شکلات رنگی

فلاونوئیدها

فلاونوئیدها عامل ایجاد رنگ زرد می‌ شوند و بیشتر آنها را از پوست گیاهان به دست می‌ آورند. خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارند و حلالیت آنها در روغن کم است.

بتالایین‌ ها

بتالائین‌ ها هم به عنوان رنگدانه مورد استفاده قرار می‌ گیرند. در واقع همان رنگ موجود داخل چغندر هستند. گاهی اوقات قرمز متمایل به بنفش می‌ شوند. گاهی اوقات هم می‌ توانند زرد رنگ باشند.

کلروفیل

کلروفیل از برگ گیاهان گرفته می‌ شود. به خاطر همین رنگ سبز خیلی جذابی دارد. کلروفیل باعث جذب نور خورشید شده و آن را تبدیل به انرژی می‌ کند. از این ماده به عنوان رنگ خوراکی در صنعت شکلات سازی و دیگر صنایع غذایی استفاده می‌ کنند.

کارتنوئیدها

رنگدانه‌ ها در شکلات رنگی شامل کارتنوئیدها هم می‌ شوند و بیشتر در رنگ‌ های پرتقالی، قرمز و زرد دیده می‌ شوند. البته داخل گیاهان سبز رنگ هم از آنها وجود دارد. زمانی که کلروفیل تجزیه می‌ شود که معمولاً در فرایند و پروسه رسیدن میوه‌ ها این اتفاق می‌ افتد و کارتنوئید زیادی از آن آزاد می‌ گردد. رنگ آنها به خاطر سیستم پیوندهای دوگانه مزدوج بین آنهاست که هر چقدر این سیستم پیوندی محکم‌ تر باشد، ته رنگ قرمز در آنها بیشتر است.

آنتوسیانین‌ ها

آنتوسیانین به عنوان رنگدانه‌ ها در تولید شکلات رنگی می‌ تواند عامل ایجاد رنگ آبی، بنفش و قرمز باشد و برای آبنبات‌ ها خیلی کاربرد دارد. این ماده داخل آب محلول می‌ شود. یک قسمت قندی و یک قسمت غیر قندی دارد. هر چقدر که مقدار هیدروکسیل آن بیشتر باشد، رنگ آن آبی‌ تر است. هر چقدر که متوکسیل آن بیشتر باشد، رنگ آن قرمزتر می‌ شود.

کینون‌ها و گزانتون‌ها

این رنگدانه‌ ها زرد هستند و داخل قارچ، جلبک و گیاهان گلدار یافت می‌‌ شوند و همچنین در پوست گردو و حنا هم وجود دارند.

جمع‌ بندی

استفاده از رنگدانه‌ ها در تولید شکلات رنگی خیلی زیاد رواج دارد و می‌ دانید که هر چقدر شکلات‌ ها رنگی رنگی باشند، طرفداران آنها بیشتر است. ما در این مقاله به طور کامل راجع به رنگدانه‌ ها صحبت کردیم و انواع آنها را به شما معرفی کردیم و گفتیم که هر کدام باعث ایجاد چه رنگی می‌ شوند. اگر می‌ خواهید شکلات‌ های رنگی خوشمزه بخرید یا قیمت ترافل رنگی رشته ای را متوجه شوید، کافی است که به مجموعه ما یعنی کام کایا مراجعه کنید و تمامی اطلاعات را از این قسمت به دست بیاورید تا بتوانید یک خرید عالی و استاندارد داشته باشید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید